Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenRabarbermoes met koekjes
Delhaize logo
 • Rabarbermoes met koekjesC

Rabarbermoes met koekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Rabarbermoes met koekjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 bussels rabarber, schoongemaakt, in stukken gesneden
 • 4 kleine aardbeien
 • 2 potjes (van 125 g elk) yoghurt
 • 2 eetlepels rietsuiker
 • sap van 1 sinaasappel
 • 4 zandkoekjes, type « licht verteerbaar », verkruimeld

Begin met koken

 1. Rabarbermoes: doe de rabarber, de rietsuiker en het sinaasappelsap in een stoofpan. Giet er ½ dl water bij. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven op een matig vuur.
 2. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
 3. Doe in een glas afwisselend laagjes verkruimelde koekjes, yoghurt en rabarbermoes.
 4. Versier met de aardbeien.

Kooktip

De "plus" op voedingsgebied: De natuurlijke zuurheid van rabarber wordt verzacht door de yoghurt, zodat geen grote hoeveelheden suiker moeten worden toegevoegd.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 120; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 22,6; suikers (g): 20,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 358,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Lente
Dessert
 • Rabarbermoes met koekjesC