Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenRabarbercompote met kardemompudding
Delhaize logo
  • Rabarbercompote met kardemompudding

Rabarbercompote met kardemompudding

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Moederdag
Dessert
Rabarbercompote met kardemompudding

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • citroensap
  • 65 g bloem
  • 100 g suiker (voor de pudding)
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 4 eidooiers
  • poedersuiker
  • 4 wafeltjes
  • 150 g suiker
  • 300 g rabarber
  • 2 theelepels gemalen kardemom

Begin met koken

  1. Spoel en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe ze met de suiker en een beetje citroen in een diep bord en dek af met folie. Laat in ongeveer 5 minuten gaar worden in de microgolfoven op 600 W.
  2. Voeg voor de pudding de suiker bij de eierdooiers en klop tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en roer opnieuw glad.
  3. Breng de melk en de kardemom aan de kook.
  4. Giet de kokende melk traag bij de eiermassa en roer goed. Laat nog even op een zacht vuur inkoken tot een gladde room.
  5. Verdeel de pudding over de borden en lepel er wat rabarber over. Leg er een wafeltje bovenop en werk af met poedersuiker.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Moederdag
Overig
Lente
Dessert
  • Rabarbercompote met kardemompudding