Recept zoekresultatenRabarber-aardbeientaart met mascarpone en witte chocolade
Delhaize logo
  • Rabarber-aardbeientaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarber-aardbeientaart met mascarpone en witte chocolade

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Dessert
Rabarber-aardbeientaart met mascarpone en witte chocolade

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 sinaasappel bio
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl verse room bio
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 1 el agavesiroop
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 1 bos rabarber
  • 1 schaaltje eetbare bloem
  • 1 kruimeldeeg of zanddeeg
  • 1 grote tablet witte chocolade (200g)

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + kooktijd: +/- 30 min. (+ koeltijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarber (rode rabarber hoef je niet te schillen), verwijder de uiteinden en snijd ze in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de rabarber op.
  2. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de rietsuiker. Bestrooi de rabarber met de suiker en voeg de geschraapte vanillestokjes toe. Schuif ± 30 min. in de oven. Controleer of de rabarber mals is en haal ze dan uit de oven. Laat ze in een vergiet afkoelen.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg, zonder het bakpapier te verwijderen en prik er met een vork gaatjes in. Bedek het deeg met een vel bakpapier en leg er een laag bakparels bovenop (of bakbonen, kikkererwten ... ). Schuif 20 min. mee in de oven (gelijktijdig met de rabarber en onder de rabarber) op 180°C. Verwijder het bakpapier en de parels en laat nog 5 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Breng de witte chocolade op kamertemperatuur en snijd hem met een dunschiller in schilfers.
  5. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de mascarpone, de agavesiroop, 1 el fijngeraspte sinaasappelzeste en het sap van 1⁄2 sinaasappel. Klop de room lichtjes op tot yoghurtdikte en spatel hem onder de mascarpone.
  6. Snijd de aardbeien in 2 en verdeel ze over de taartbodem. Leg er de uitgelekte rabarber bovenop en druk lichtjes aan. Bedek de taart volledig met de room en bestrooi ze met de chocoladeschilfers. Bestuif ze met bloemsuiker, werk af met bloemen en serveer.

Tip van Sofie:

Wil je de taart op voorhand maken? Wrijf het blind gebakken deeg in met witte chocolade zodra je het uit de oven haalt. De chocolade vormt bij het stollen een dun laagje, zodat het deeg niet verslapt als het in aanraking komt met de aardbeien.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Dessert
  • Rabarber-aardbeientaart met mascarpone en witte chocolade