Recept zoekresultatenRaapjes in een luchtige rapensaus
Delhaize logo
  • Raapjes in een luchtige rapensausA

Raapjes in een luchtige rapensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Raapjes in een luchtige rapensausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 rapen
  • 1 snuif za’atar
  • 1 handvol mosterdblad (of raapstelen)
  • 2 bussels rapen met loof (voor de saus)
  • 1 el Belgische mosterd (voor de saus)
  • 6 el verse volle natuurkaas of plattekaas (kwark) (voor de saus)
  • 1 el wittewijnazijn (voor de saus)
  • peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)
  • 1 tl lokale honing (voor de saus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

Saus:

  1. Schrob de rapen met een groenteborstel onder stromend water. Was het loof. Pers de rapen met het loof in de sapcentrifuge.
  2. Laat het sap tot drie vierde inkoken. Monteer de saus met de mosterd en de verse kaas. Doe er op het einde de wittewijnazijn bij. Breng op smaak met peper, zout en een lepeltje honing.

Afwerking:

  1. Was de rapen maar schil ze niet. Snijd ze in kwarten en stoom ze in een paar minuten beetgaar.
  2. Schuim de rapensaus op met een elektrische staafmixer. Serveer de gestoomde rapen met de saus en werk af met een snuif za’atar en wat mosterdblad of raapstelen.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Bijgerechten
  • Raapjes in een luchtige rapensausA