Quinoaporridge met fruit
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kleine clementines
- 1 roze pompelmoes
- 1 avocado
- 250 g quinoa bio
- 5 dl plantaardige amandeldrink
- 2 el agavesiroop
- 4 el garnituren naar keuze: gepelde pistachenoten, gedroogde veenbessen, gedroogde gojibessen, zadenmix …
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991102200353910000
F2011071900330920000
S2020020300354630000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd
- Doe de quinoa in een steelpan, giet er amandeldrink bij tot de quinoa net bedekt is en breng zachtjes aan de kook. Laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen en voeg amandeldrink toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, net als voor een risotto. Voeg naar eigen smaak agavesiroop toe en verdeel over 4 kommen. Laat lauw worden.
- Schil de clementines en de pompelmoes à vif. Snijd ze in plakjes. Schil de avocado en snijd hem in plakjes. Verdeel over de kommen, bestrooi met garnituren naar keuze en tast toe.
Tip: Je kunt de porridge op voorhand klaarmaken en koud opeten. Roer er eerst nog een beetje amandeldrink door, zo is hij minder taai.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 522; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 17,8; suikers (g): 6,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 424,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991102200353910000
F2011071900330920000
S2020020300354630000
Laad nog 2 producten