Recept zoekresultatenQuinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Aperitief
Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 jonge uien
  • 1 bussel koriander
  • 1 eetlepel olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • peper en zout
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 2 el olijfolie
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 250 g voorgekookte quinoa
  • 3 sneetjes oud brood
  • 250 g natuuryoghurt (voor de saus)
  • 1 kl komijn (voor de saus)
  • 1/2 Espelettepeper (voor de saus)
  • 1 Zout (voor de saus)
  • 200 g voorgekookte linzen
  • 150 g spinazieblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Stoof de fijngehakte lente-uien en de jonge spinazie in de olijfolie tot ze zacht worden. Doe ze in de kom van de mixer (of hakmachine) en voeg er het in stukken getrokken brood aan toe, het sap van de ½ citroen en de andere ingrediënten. Mix tot je een homogene mengeling krijgt, maar zonder alles al te fijn te malen. Breng op smaak.
  3. Verdeel de mengeling in partjes met 2 grote lepels en rol er balletjes van. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze 15 min. in de oven.
  4. Bereid de saus: meng de fijngehakte koriander met de andere ingrediënten.
  5. Geniet van de balletjes wanneer ze nog warm zijn met de saus en een salade (met jonge kaleblaadjes bijvoorbeeld).

Kooktip

  • Maar de balletjes zijn ook niet te versmaden koud in je lunchbox of voor een picknick.
  • De gezonde plus : quinoa is een bron van plantaardige eiwitten zonder gluten en zit boordevol voedingstoffen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Aperitief
  • Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus