Recept zoekresultatenQuinoa op risottowijze
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:19
    B
  • Quinoa op risottowijze

Quinoa op risottowijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Quinoa op risottowijzeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g quinoa
  • zout
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 koffielepels groentebouillon Taste of Inspirations
  • 1 bakje champignons Delhaize voor vleesbereidingen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 180 g kaas Li P’tit Rossê van rauwe biomelk
  • 2 sjalotten
  • 5 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Doe de groentebouillon in het water. Breng het water aan de kook en houd de bouillon warm.
    2. Hak de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in olijfolie. Wanneer ze glazig zijn, strooi je de quinoa erover. Laat nog 5 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg hete bouillon toe (ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid water). Laat verder koken op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren en beetje bij beetje de hete bouillon erbij giet tot de quinoa uitgezet is (ongeveer 20 min.).
    3. Giet intussen een beetje olijfolie in een pan en laat de in dikke schijven gesneden champignons bruinen. Draai regelmatig om en voeg op het einde de fijngesnipperde bieslook toe.
    4. Doe de in kleine blokjes gesneden kaas bij de quinoa en voeg peper toe. Serveer meteen met de champignons.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 139; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 557,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:19
      B
    • Quinoa op risottowijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39