Recept zoekresultatenQuinoa met gegrilde courgettes
Delhaize logo
  • Quinoa met gegrilde courgettesB

Quinoa met gegrilde courgettes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Quinoa met gegrilde courgettesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g quinoa
  • 1 bosje verse koriander Bio Delhaize
  • 50 g druivenpitolie
  • peper
  • 100 g auberginekaviaar
  • 2 kleine courgettes
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel korianderolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Aubergine | Kaviaar
    200 gr
    10,00 €/kg
    €2,00
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    1. Fruit de sjalotsnippers aan in de olijfolie.
    2. Spoel de quinoa in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken en voeg bij de sjalot. Roerbak gedurende ongeveer 1 minuut.
    3. Giet er de groentebouillon bij, roer om en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken
    4. Spoel en droog de courgettes. Versnijd ze in de lengte in niet al te dikke partjes. Verhit de grillpan en grill de courgettes aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid vervolgens met peper en zout.
    5. Verwarm de auberginekaviaar.
    6. Hak de koriander fijn en vermeng met de druivenpitolie.
    7. Verdeel de gebakken courgettes over de voorverwarmde borden. Doe de gare quinoa in een timbaaltje (of kopje) en schik op de borden. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas. Schep er wat van de auberginekaviaar bij en besprenkel met korianderolie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 434,49
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Quinoa met gegrilde courgettesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • Aubergine | Kaviaar
    200 gr
    10,00 €/kg
    €2,00
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95