Recept zoekresultatenQuinoa met biet op risottowijze
Delhaize logo
  • Quinoa met biet op risottowijzeB

Quinoa met biet op risottowijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Quinoa met biet op risottowijzeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g witte quinoa
  • 1 eetlepel geplet lijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 4 zwarte peperbollen
  • 1 salieblad
  • 1 feuille laurierblad
  • 200 g rauwe rode biet
  • 1 blaadje bladpeterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Quinoa | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zaden | Bruin lijnzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Schil de rauwe rode biet.
    2. Snij de biet(en) in vier en kook ze in water samen met de schoongemaakte look, de laurier, de salie en de zwarte peperkorrels, totdat de biet mals is.
    3. Neem de stukken biet met een schuimspaan uit de pan en snij ze in kleine blokjes.
    4. Verwarm de gevogeltebouillon van het huis en hou warm.
    5. Hak de sjalot fijn en fruit hem op zacht vuur in de olijfolie.
    6. Als de sjalot glazig is, giet de witte quinoa in de kookpan en laat nog 5 min. al roerend stoven.
    7. Doe daarbij de biet, gemalen zwarte peper, het lijnzaad en 10 cl warme bouillon.
    8. Laat al roerend voortkoken op een zacht vuur en voeg er geleidelijk warme bouillon bij totdat de quinoakorrels zijn opgezwollen, wat ongeveer 20 min. duurt.
    9. Versier bij het opdienen met een blaadje bladpeterselie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 382; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 245,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Quinoa met biet op risottowijzeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Quinoa | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zaden | Bruin lijnzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55