Recept zoekresultatenQuiche van de herder
Delhaize logo
  • Quiche van de herderD

Quiche van de herder

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Student,Terug naar school
Hoofdgerecht
Quiche van de herderD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 60 g halfzongedroogde tomaten in olie
  • peper
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 rolletje geitenkaas (120 g)
  • 1/2 zakje rucola, klaar voor gebruik (25 g)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Bak de spekreepjes zonder vetstof  in een pan met antiaanbaklaag. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
    3. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg.
    4. Klop de eieren los met de room, voeg de uitgelekte en grof gesneden tomaten toe, de uitgelekte spekreepjes en de fijngehakte rucola. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    5. Giet het mengsel in de taartbodem, bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en bak 30 min. in de oven.
    6. Dien warm of koud op, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een slaatje.

    Kooktip

    • Pas op met het bijkruiden: spek en geitenkaas zijn al gezouten.
    • Vervang de geitenkaas door feta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 927; energie (kCal): 223; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 626,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Quiche van de herderD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19