Recept zoekresultatenQuiche met witloof, feta en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Quiche met witloof, feta en gerookte zalmC

Quiche met witloof, feta en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Terug naar school,Student
Lunch
Quiche met witloof, feta en gerookte zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 200 g feta
  • 2 schaaltjes gerookte Atlantische zalmreepjes (2 x 75 g)
  • 1 kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 g witloof

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    14,33 €/kg
    €2,15
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Begin met koken

    1. Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan.  Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
    3. Klop de eieren los met de room, voeg de in kleine blokjes gesneden  feta toe, de gerookte zalmreepjes en het witloof. Kruid met peper en meng goed.
    4. Giet het mengsel op het kruimeldeeg en bak de quiche 30 min. in de oven.
    5. Serveer warm met een slaatje als voor- of hoofdgerecht.

    Kooktip

    Voeg geen zout toe aan het eiermengsel: het zout in de feta en de gerookte zalm volstaat ruimschoots.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 671; energie (kCal): 161; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 721,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school,Student
    Diner
    Winter
    Lunch
    • Quiche met witloof, feta en gerookte zalmC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    14,33 €/kg
    €2,15
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85