Recept zoekresultatenQuiche met tonijn, paprika en Griekse yoghurt
Delhaize logo
  • Quiche met tonijn, paprika en Griekse yoghurt B

Quiche met tonijn, paprika en Griekse yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Quiche met tonijn, paprika en Griekse yoghurt B

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (150 g, uitgelekt gewicht) (voor de tahintinobroodjes met tonijn)
  • 4 eieren
  • 3 paprika’s (kleuren naar keuze)
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes look
  • 175 g jonge sla met rucola
  • 1/2 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 kruimeldeeg
  • 1 pot volle Griekse yoghurt natuur Oikos 480 g
  • 20 g zwarte ontpitte olijven
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • Zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tonijn | Olijfolie
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    150 gr
    9,07 €/kg
    €1,36
    S2014080600127120000
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,50 €/kg
    €1,25
    F2015052600318400000
  • Jonge sla | Rucola
    100 gr
    10,20 €/kg
    €1,02
    F2014100800363600000
  • Begin met koken

    1. Snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 3 el olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe samen met peper, zout, tijm en rozemarijn. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zeer laag vuurtje.  
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Klop de eieren los samen met 250 g yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Laat de tonijn uitlekken. Doe het kruimeldeeg in een taartvorm. 
    3. Haal het deksel van de pan en bak de paprika's op een hoog vuur tot al het water verdampt is. Haal de pan van het vuur, voeg het mengsel van eieren en yoghurt toe en breng op smaak met kruiden. Giet het mengsel in de taartbodem en verdeel de verkruimelde tonijn erover, samen met de olijven. Bak 30 min. in de oven. 
    4. Voor de vinaigrette: meng de resterende olie en yoghurt met 4 el koud water, peper, zout en citroensap naar smaak. Serveer de quiche samen met de vinaigrette en de jonge sla met rucola. 

    Tip
    De olijven kan je ook vervangen door kappertjes en in plaats van tijm en rozemarijn kan je gedroogde Provençaalse kruiden gebruiken.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 614/148 ; Vetten (g): 11,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,6 ; Koolhydraten (g): 5,6 ; Suikers (g): 2,6 ; Vezels (g): 0,7 ; Eiwitten (g): 5,3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 593 ; Nutri-score: B
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Quiche met tonijn, paprika en Griekse yoghurt B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tonijn | Olijfolie
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    150 gr
    9,07 €/kg
    €1,36
    S2014080600127120000
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,50 €/kg
    €1,25
    F2015052600318400000
  • Jonge sla | Rucola
    100 gr
    10,20 €/kg
    €1,02
    F2014100800363600000