Recept zoekresultatenQuiche met tomaten en mozzarella
Delhaize logo
  • Quiche met tomaten en mozzarellaC

Quiche met tomaten en mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Quiche met tomaten en mozzarellaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 4 dikke tomaten
  • 3 eieren
  • 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022400077510000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Kruiden | Provençaalse
    18 gr
    136,11 €/kg
    €2,45
    S2009121608000840000
  • Begin met koken

    1. Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes, kruid met zout en laat uitlekken in een vergiet.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
    4. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd.
    5. Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel alles over de bodem en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
    6. Bak 30 min. in de oven.
    7. Dien warm op, bestrooid met blaadjes basilicum. Geef er een slaatje bij.

    Kooktip

    • De tomaten zeker laten uitlekken en droogdeppen, anders geven ze te veel vocht af in de quiche.
    • Voeg een blik tonijn (op olie) toe (uitgelekt en verdeeld over de mosterd op de bodem).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 646; energie (kCal): 155; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 584,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Quiche met tomaten en mozzarellaC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022400077510000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Kruiden | Provençaalse
    18 gr
    136,11 €/kg
    €2,45
    S2009121608000840000