Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuiche met spek en broccoli
Delhaize logo
 • Quiche met spek en broccoliC

Quiche met spek en broccoli

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Kinderen
Hoofdgerecht
Quiche met spek en broccoliC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 volkoren bladerdeeg
 • 115 g geraspte cheddar
 • 4 plakjes gebakken spek, verkruimeld
 • 175 g gekookte broccoliroosjes
 • 4 eieren
 • 1/4 kl peper
 • 240 ml melk

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

 1. Verwarm de oven voor op 220°C.
 2. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot het groter is dan je taartvorm. Leg het deeg over de taartvorm en druk de randen aan. Vraag de hulp van een volwassene om de restjes deeg af te snijden, zodat de randen van je deeg mooi glad zijn.
 3. Zet de taartvorm alvast op een bakplaat (zo kan je de quiche straks makkelijker verplaatsen). Bedek de randen van het deeg met reepjes aluminiumfolie, zodat het niet te snel bruin wordt in de oven.
 4. Verdeel de kaas over de bodem van de taart. Voeg dan het verkruimelde spek en de broccoliroosjes toe.
 5. Klop in een grote mengkom de eieren los, samen met de melk en wat peper. Giet het mengsel over de andere ingrediënten in de taartvorm.
 6. Laat een volwassene je even helpen met de oven. Bak de quiche zo’n 15 min. op 220°C. Verlaag daarna de temperatuur naar 160°C. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie van de randen en bak de quiche nog 25 min.
 7. Laat de quiche even afkoelen voor je ze op tafel zet.

Optioneel: Vervang het spek door 100 g zalmsnippers.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kinderen
Hoofdgerecht
 • Quiche met spek en broccoliC