Recept zoekresultatenQuiche met raketsla en ricotta
Delhaize logo
  • Quiche met raketsla en ricottaC

Quiche met raketsla en ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Terug naar school
Hoofdgerecht
Quiche met raketsla en ricottaC

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 preiwit
  • 100 g raketsla
  • 250 g ricotta

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Preiwit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    800 gr
    3,99 €/kg
    €3,19
    F2014022800318900000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Stoof de fijngesnipperde prei in de olie in een sauteerpan met deksel gedurende 10 minuten.
    3. Klop, ondertussen, de eieren los met de garde in een kom. Roer ricotta en parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg het deeg in een grote taartvorm.
    4. Doe de grofgehakte raketsla bij de prei in de pan, meng 2 min., en schep alles bij in de kom. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    5. Verdeel de bereiding over de taartbodem, strijk even glad en bak 30 min. in de oven.
    6. Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.

    Kooktip

    Leg enkele blaadjes sla opzij en garneer er de quiche mee na het bakken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 875; energie (kCal): 210; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 635,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Quiche met raketsla en ricottaC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Preiwit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    800 gr
    3,99 €/kg
    €3,19
    F2014022800318900000