Recept zoekresultatenQuiche met prei en spekjes
Delhaize logo
  • Quiche met prei en spekjes
    D
Quiche met prei en spekjesD

Quiche met prei en spekjes

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 eieren
  • 3 preistengels
  • 1 plak bladerdeeg
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2 dl room
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 eieren
  • 3 preistengels
  • 1 plak bladerdeeg
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2 dl room
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes, prik gaatjes op de bodem en bedek dit met bakpapier. Giet er droge bonen of bakbonen in en bak 15 min. in de oven.
2
Bak het spek zonder vetstoffen en voeg er dan het wit van de prei gesneden in fijne ringen aan toe (bewaar het groen van de prei voor een soep). Verlaag het vuur en stoof de prei nog gedurende 10 min.
3
Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers met de room los. Kruid goed af met de nootmuskaat, peper en zout.
4
Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de prei-en spekmengeling over de bodem en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet er de ei- en roommengeling over en verdeel hier de rest van de gemalen kaas over. Bak de quiche 20 min. Dien warm op een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes, prik gaatjes op de bodem en bedek dit met bakpapier. Giet er droge bonen of bakbonen in en bak 15 min. in de oven.
2
Bak het spek zonder vetstoffen en voeg er dan het wit van de prei gesneden in fijne ringen aan toe (bewaar het groen van de prei voor een soep). Verlaag het vuur en stoof de prei nog gedurende 10 min.
3
Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers met de room los. Kruid goed af met de nootmuskaat, peper en zout.
4
Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de prei-en spekmengeling over de bodem en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet er de ei- en roommengeling over en verdeel hier de rest van de gemalen kaas over. Bak de quiche 20 min. Dien warm op een slaatje.
Nutritionele informatie
D
Energie: 711 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,43