Quiche met prei en spekjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g gerookte spekblokjes
- 4 eieren
- 3 preistengels
- 1 plak bladerdeeg
- 100 g gemalen gruyère
- 2 dl room
- 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004061600532300000
F1993101900107900000
F2012031300129700000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes, prik gaatjes op de bodem en bedek dit met bakpapier. Giet er droge bonen of bakbonen in en bak 15 min. in de oven.
- Bak het spek zonder vetstoffen en voeg er dan het wit van de prei gesneden in fijne ringen aan toe (bewaar het groen van de prei voor een soep). Verlaag het vuur en stoof de prei nog gedurende 10 min.
- Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers met de room los. Kruid goed af met de nootmuskaat, peper en zout.
- Haal de bladerdeegbodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Verdeel de prei-en spekmengeling over de bodem en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet er de ei- en roommengeling over en verdeel hier de rest van de gemalen kaas over. Bak de quiche 20 min. Dien warm op een slaatje.
Tip: Gooi de 2 eiwitten niet weg en gebruik ze om een chocolademousse te bereiden. Klop ze op en meng ze met 60g gesmolten zwarte chocolade om 2 porties chocomousse te krijgen.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004061600532300000
F1993101900107900000
F2012031300129700000
Laad nog 3 producten