Recept zoekresultatenQuiche met prei en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Quiche met prei en grijze garnalen
    B
Quiche met prei en grijze garnalenB

Quiche met prei en grijze garnalen

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

3 porties
  • 3 eieren
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 700 g preiwit
  • 3 eieren
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 700 g preiwit

Begin met koken

1
Snipper de preiwitten fijn. Verwarm de olie in een sauteerpan, doe er de prei in, meng 2 min., zet het deksel op de pan en stoof op zacht vuur gedurende 15 min.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het deeg in een grote taartvorm. Klop de eieren in een kom los met de room. Voeg de garnalen toe, de prei, peper en zout.
3
Giet de bereiding op het deeg en bak 30 min. in de oven.
4
Dien warm op met een slaatje als voor- of hoofdgerecht.
1
Snipper de preiwitten fijn. Verwarm de olie in een sauteerpan, doe er de prei in, meng 2 min., zet het deksel op de pan en stoof op zacht vuur gedurende 15 min.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het deeg in een grote taartvorm. Klop de eieren in een kom los met de room. Voeg de garnalen toe, de prei, peper en zout.
3
Giet de bereiding op het deeg en bak 30 min. in de oven.
4
Dien warm op met een slaatje als voor- of hoofdgerecht.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 593,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 593,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€14,98

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€21,40