Recept zoekresultatenQuiche met geitenkaas, pastinaak en butternut
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    B
  • Quiche met geitenkaas, pastinaak en butternut

Quiche met geitenkaas, pastinaak en butternut

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Quiche met geitenkaas, pastinaak en butternutB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 1/2 butternut (± 700 g)
  • 2 pastinaken
  • 2 el hazelnoten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 ‘Petit Rondin de chèvre’ ChèvrArdennes (120 g)
  • 2,5 dl light room
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    -15%
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2005122800397020000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020042200057490000
  • Room Light 7%
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    2,45 €/l
    €0,49
    F2015112500150800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en de butternut (niet nodig als hij bio is) en snijd ze in blokjes. Meng ze met de olijfolie, de komijn en de tijm. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de groenten over en schuif ze 20 min in de oven. Kruid met peper en zout.
    2. Meng de eieren met de room, peper en zout. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en verkruimel er ¾ van de geitenkaas op. Voeg de groenteblokjes toe en overgiet met de losgeklopte eieren. Bestrooi met de rest van de verkruimelde geitenkaas, de grofgehakte hazelnoten en de pompoenpitten. Bak 30 min goudbruin in de oven.
    3. Dien warm op, met een slaatje.

    Tip: Fan van de combinatie zoet-zout? Meng de groenteblokjes met 2 el honing of ahornsiroop, zo komen ze lichtjes gekaramelliseerd uit de oven.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:10
      B
    • Quiche met geitenkaas, pastinaak en butternut

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    -15%
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2005122800397020000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • Blok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020042200057490000
  • Room Light 7%
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    2,45 €/l
    €0,49
    F2015112500150800000