Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuiche met asperges en gerookte zalm
Delhaize logo
 • Quiche met asperges en gerookte zalmD

Quiche met asperges en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Quiche met asperges en gerookte zalmD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 280 g gerookte zalm
 • 4 eieren
 • 2 bussels groene asperges
 • 1 plak bladerdeeg
 • 20 cl room
 • 100 g geraspte mozzarella
 • gemalen nootmuskaat
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd

 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bladerdeegbodem blind. Bekleed daarvoor een taartvorm met het bladerdeeg op bakpapier en druk goed aan in de randjes. Prik gaatjes op de bodem en bedek dit met een nieuw bakpapier. Giet er bakbonen of gedroodge bonen in en bak 15 min.
 2. Schil ondertussen de groene asperges (facultatief) en snijd er het onderste deeltje af. Snijd ze overlangs in 2. Snijd dan de zalm in reepjes.
 3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C en haal de bladerdeegbodem eruit. Klop de eieren los met de room en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Schik de asperges in de bladerdeegbodem, verdeel de zalmreepjes er tussen, giet er de eiermengeling over en verdeel er de geraspte mozzarella over. Bak de quiche 20 minuten in de oven.
 4. Serveer warm met een sla.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
 • Quiche met asperges en gerookte zalmD