Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuiche met Hervekaas en uien
Delhaize logo
  • Quiche met Hervekaas en uienC

Quiche met Hervekaas en uien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Quiche met Hervekaas en uienC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 grote uien
  • 3 eieren
  • 200 g kleine Herve-kazen, zacht en/of pikant
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smeerkaas
    150 gr
    25,67 €/kg
    €3,85
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Snipper de uien fijn en fruit ze in olie in een grote braadpan op een zacht vuur. Dek af en laat 10 min. smoren op een zacht vuur, roer af en toe om. Neem het deksel van de pan en bak de uien dan in 5 min. lichtbruin op een vrij hoog vuur.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C en rol het deeg uit in een grote taartvorm.
    3. Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe.
    4. Snij de kaas in sneetjes.
    5. Doe de gefruite uien bij de eieren in de kom, meng en breng op smaak met peper en zout. Giet deze bereiding op de taartbodem, strijk even glad en verdeel er de kaassneetjes over.
    6. Bak 30 min. in de oven.
    7. Dien warm op met een lekker slaatje, als voor- of hoofdgerecht.

    Kooktip

    Geef de quiche wat kleur door er fijngehakte peterselie over te strooien.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 834; energie (kCal): 201; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 6,8; koolhydraten (g): 11,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 590,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Quiche met Hervekaas en uienC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Smeerkaas
    150 gr
    25,67 €/kg
    €3,85
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar