Recept zoekresultatenQuiche lorraine zonder gluten
Delhaize logo
  • Quiche lorraine zonder glutenD

Quiche lorraine zonder gluten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Quiche lorraine zonder glutenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 5 g boter
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 2,5 dl room
  • 2,5 dl melk
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 100 g Zwitserse gruyère
  • 1 rol glutenvrij bladerdeeg
  • 2 eigelen
  • 2 eieren
  • peper van de molen en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 30 min baktijd

  1. Bak de spekblokjes in een pan en giet het vet weg. Meng de eigelen, de eieren, de room, de melk, de geraspte kaas en de nootmuskaat. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een ronde bakvorm in met boter en bedek met het bladerdeeg. Maak enkele gaatjes met een vork. Verdeel de gebakken spekblokjes erover en overgiet met het vloeibare mengsel. Bak ± 30 min in de oven tot de quiche mooi goudbruin gebakken is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1134; energie (kCal): 273; vetten (g): 21,8; verzadigde vetten (g): 11,8; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 904,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Quiche lorraine zonder glutenD