Recept zoekresultatenQuesadilla's met kip en cheddar
Delhaize logo
  • Quesadilla's met kip en cheddarA

Quesadilla's met kip en cheddar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Hoofdgerecht
Quesadilla's met kip en cheddarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kipfilet
  • zout
  • chilipoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 little gemharten
  • 250 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 5 bussels lente-uitjes
  • 100 g verse kaas
  • 150 g geraspte cheddar
  • 8 torti'wraps
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,32 €/kg
    €6,19
    Afhaling vanaf 14/01
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snij het dikste deel van de kipfilets enkele keren in en bak ze 10 min. in 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Dek af en draai ze af en toe om. Kruid met peper en zout.
    2. Snipper intussen de lente-uitjes fijn (het witte + 2/3de van het groene deel). Zet opzij.
    3. Maak een salade met de halve komkommer, de slakropjes, de gehalveerde kerstomaten, 2/3de van de olijfolie, de azijn en zout. Meng.
    4. Hak de gebakken kipfilets in grove stukken.
    5. Smeer 1 tortilla lichtjes in met olijfolie, draai om en besmeer één helft met verse kaas. Bestrooi met chilipoeder, dan met kip en uitjes en vervolgens met geraspte cheddar. Plooi dicht. Maak zo alle quesadilla’s. Leg er telkens 2 in een pan en laat ze aan beide kanten goudbruin bakken op middelhoog vuur. Gebruik 2 pannen om tijd te winnen (hou de eerste quesadilla’s in de oven warm).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 149; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 806,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Quesadilla's met kip en cheddarA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,32 €/kg
    €6,19
    Afhaling vanaf 14/01
  • Kruiden | Chili | Poeder
    41 gr
    71,95 €/kg
    €2,95
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59