Recept zoekresultatenQuesadilla’s met avocado en tomatensalsa
Delhaize logo
  • Quesadilla’s met avocado en tomatensalsaA

Quesadilla’s met avocado en tomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Quesadilla’s met avocado en tomatensalsaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels veganaise of mayonaise
  • 1 kleine chilipeper (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 8 kleine tortilla's
  • 6 lente-uitjes
  • 2 theelepels chilisaus
  • 6 takjes koriander
  • 1 rijpe avocado
  • 2 citrons vert (dont un coupé en petits quartiers pour la garniture)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd : 30 min.

    1. Begin met de salsa: snijd de tomaten in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui en meng met de tomatenblokjes.
    2. Besprenkel de tomaten en de rode ui met wat limoensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Eventueel mag je hier ook een fijngesnipperd chilipepertje onder mengen als je de salsa wat pittiger wil.
    3. Snijd de koriander fijn en meng de helft onder de tomatensalsa.
    4. Snijd de avocado open en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees samen met de chilisaus, het sap van een halve limoen en de veganaise in een keukenrobot. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de koriander onder het avocadomengsel.
    5. Leg 8 tortilla’s open op een werkblad en schep telkens een flinke eetlepel van het avocadomengsel op elke tortilla. Verdeel de fijngesnipperde lente-uitjes over de tortilla’s. Leg de overige tortilla’s erbovenop en druk lichtjes aan.
    6. Bak de quesadilla’s ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde in een droge grillpan op een middelhoog vuur.
    7. Snijd de quesadilla’s in vier en serveer met de tomatensalsa en limoenpartjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 584; energie (kCal): 139; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 19,2; suikers (g): 4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 605,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Quesadilla’s met avocado en tomatensalsaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15