Recept zoekresultatenPure chocolademousse
Delhaize logo
  • Pure chocolademousse
    E

Pure chocolademousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Dessert
Pure chocolademousseE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 eiwitten « L » op kamertemperatuur
  • 200 g pure dessertchocolade ("Callets" of fijngehakte reep)

Begin met koken

  1. Klop de eiwitten heel stijf in een kom. Schep de helft van de stijfgeklopte eiwitten in een andere kom.
  2. Laat de chocolade au bain marie smelten of in de microgolfoven. Doe de gesmolten chocolade in één van de kommen en meng goed. Schep deze bereiding in de andere kom en meng voorzichtig, zonder te kloppen.
  3. Verdeel over kleine kommen of glazen, bedek met vershoudfolie en zet 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Kooktip

De eiwitten moeten op kamertemperatuur zijn, zo kan je ze snel heel stijf kloppen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1488; energie (kCal): 358; vetten (g): 22,9; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 25,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 350,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1488; energie (kCal): 358; vetten (g): 22,9; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 25,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 350,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Overig
Dessert
  • Pure chocolademousse
    E