Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenProvençaalse velouté met mosselen
Delhaize logo
  • Provençaalse velouté met mosselen

Provençaalse velouté met mosselen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Provençaalse velouté met mosselen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 10 cl verse room
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 1 kruidentuil
  • 1 knoflookteen
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • fijngesneden peterselie
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke eetlepel bloem
  • cayennepeper
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    16180,00 €/kg
    €8,09
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    1. Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
    2. Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
    3. Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
    4. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
    5. Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.

    Kooktip

    Spoel de mosselen zonder ze te laten weken: ze zouden open gaan en al hun zeewater verliezen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Andere
    • Provençaalse velouté met mosselen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    16180,00 €/kg
    €8,09
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55