Recept zoekresultatenProvençaalse soep met spruitjes
Delhaize logo
  • Provençaalse soep met spruitjesA

Provençaalse soep met spruitjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Provençaalse soep met spruitjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 soeplepels basilicum
  • 300 g spruitjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 1 blik (240 g netto per blik) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 2 wortelen

Begin met koken

  1. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze gedurende 5 min. in een pot met gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
  2. Ondertussen bak je de spekreepjes en de gehakte ui in een grote stoofpot met olijfolie. Na 5 min. voeg je de in blokjes gesneden wortelen en de spruitjes toe.
  3. Voeg daarna de gepelde tomaten, het water, het kruidentuiltje en verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog 15 min. sudderen met het deksel op de pot.
  4. Spoel de bonen grondig in koud water, voeg ze toe en laat het geheel nog 5 min. verder sudderen.
  5. Voeg kruiden toe volgens smaak en voeg bij het opdienen de basilicum toe.
  6. Eet de soep heet met geroosterde sneetjes boerenbrood besmeerd met olijfolie, die je vooraf hard laat worden in de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 296; energie (kCal): 71; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 248,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
  • Provençaalse soep met spruitjesA