Recept zoekresultatenPrimeurgroentetaart
Delhaize logo
  • Primeurgroentetaart

Primeurgroentetaart

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Pasen
Lunch
Primeurgroentetaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel witte asperges
  • 4 passievruchten (voor de topping)
  • 2 el geraspte parmigiano (voor de pesto)
  • 1 citroen (voor de pesto)
  • peper en zout
  • 3 els mosterd
  • 200 g geitenkaas Sainte Maure
  • 200 g miniwortelen
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1 ei
  • 1/3 bussel jonge wortelen
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (360g)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1/3 bussel het loof jonge wortelen (voor de pesto)
  • 2 dl zonnebloemolie (voor de pesto)
  • 2 teentjes knoflook (voor de pesto)
  • 1 bussel dille (voor de pesto)
  • 100 g cashewnoten (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geroosterde cashewnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500327510000
  • Witte | Asperges
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996050900300820000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    28,64 €/kg
    €3,15
    F1995061200317600000
  • Wortelen Bos | Verpakt
    1 st
    1,65 €/st
    €1,65
    F2018103100026360000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. kooktijd

    1. Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en schil ze. Snijd de ongeschilde overige groenten met de mandoline in fijne schijfjes, zonder ze te mengen. Meng alle groenten apart met wat olie en breng ze op smaak.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat volledig met een vel bakpapier en schik er de bladerdeegvierkantjes op.
    3. Smeer de binnenste randen van het deeg in met losgeklopt ei en laat ze elkaar met 1 cm overlappen. Druk ze vast met de tanden van een vork en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg tot 2 cm van de buitenste randen met mosterd.
    4. Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel ze over het deeg. Bedek met opeenvolgende laagjes groenten.
    5. Vouw de zijkanten van het deeg om tot een boordje en laat 45 min. goudbruin bakken in de oven. Mix het citroensap, de geperste teentjes knoflook, de olie, de dille, het loof van de wortelen, peper en zout tot een pesto.
    6. Meng met de parmigiano. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Werk de taart af met een beetje pesto, cashewnoten en passievruchtenpartjes (zo kan iedereen afzonderlijk wat pulp op zijn stukje taart toevoegen - indien gewenst). Geef er de rest van de pesto bij.

    Tip van Sofie:

    Wat met de aspergeschillen? Tover ze om tot een heerlijke bouillon! Fruit ze met 1 gehakte ui in een beetje boter, voeg water toe en laat 30 min sudderen. Vooral niet mixen! Filter, breng op smaak en drink de bouillon natuur, met een grote gekookte aardappel of bind hem met een roux.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Lunch
    • Primeurgroentetaart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geroosterde cashewnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500327510000
  • Witte | Asperges
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996050900300820000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    28,64 €/kg
    €3,15
    F1995061200317600000
  • Wortelen Bos | Verpakt
    1 st
    1,65 €/st
    €1,65
    F2018103100026360000