Recept zoekresultatenPresa iberico met pikante 'saus vierge'
Delhaize logo
  • Presa iberico met pikante 'saus vierge'A

Presa iberico met pikante 'saus vierge'

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Presa iberico met pikante 'saus vierge'A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele peper
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 bosje koriander
  • 4 grote tomaten (600 g)
  • 1 presa iberico (± 680 g)
  • 2 dl olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    Afhaling vanaf 14/10
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 14/10
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 20 min kooktijd + 10 min rusttijd

    1. Kruid de presa met peper, zout en de tijm. Besprenkel het vlees met 2 el olijfolie en laat op kamertemperatuur rusten.
    2. Ontpit de tomaten en de paprika en snijd ze in fijne brunoise. Hak de rode ui, het chilipepertje en het teentje knoflook. Verwarm 2 dl olijfolie in een pan en fruit het geheel 1 min op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, giet de saus in een kom en laat afkoelen. Houd daarna apart in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Schroei de presa 2 min aan elke kant dicht in een braadpan met de hete boter, op een hoog vuur. Leg het vlees in een ovenschaal, overgiet het met het braadvocht en bak 20 min in de oven. Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten.
    5. Voeg de gehakte koriander en het citroensap toe aan de saus. Breng verder op smaak.
    6. Snijd het vlees in sneetjes en dien op met de saus. Serveer met krokant brood.

    Kooktip

    • Tijdens het rusten, draai je het vlees best na 5 min om: zo blijft elk stukje vlees sappig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 803; energie (kCal): 194; vetten (g): 16; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 913,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Recepten voor elke dag
    Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • Presa iberico met pikante 'saus vierge'A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    Afhaling vanaf 14/10
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 14/10
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05