Recept zoekresultatenPreirolletjes, gegrilde zeebaars en mousselinesaus
Delhaize logo
  • Preirolletjes, gegrilde zeebaars en mousselinesausA

Preirolletjes, gegrilde zeebaars en mousselinesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Preirolletjes, gegrilde zeebaars en mousselinesausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g zeebaarsfilets met vel
  • 1 bussel prei
  • 2,2 dl verse mousselinesaus (1 zakje - gamma Culinary)
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015011400221100000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,85 €/kg
    €1,85
    F1986053100317200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
    S2019032200220560000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verwijder het groen van de prei (bewaar het om soep te maken) en snijd de rest in lange reepjes. Kook ze 2 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en schik ze mooi vlak in een warme schaal. Besprenkel de preireepjes met 4 el olijfolie, kruid ze met peper en zout. Rol ze met een vleesvork tot hoopjes op, net als tagliatelle, en houd ze warm.
    2. Smeer de zeebaarsfilets in met 2 el olijfolie en gril ze 2 min. per kant in een hete antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof. Kruid met peper en zout.
    3. Warm tegelijk de saus op volgens de instructies op de verpakking.
    4. Serveer de preirolletjes met de saus en de vis. Smakelijk!

    Tip: Wil je indruk maken met je garnituur? Snijd wat preiwit in ultrafijne slierten en bak ze kort in druivenpitolie.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Preirolletjes, gegrilde zeebaars en mousselinesausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaarsfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015011400221100000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,85 €/kg
    €1,85
    F1986053100317200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
    S2019032200220560000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000