Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPrei in papillot met kabeljauwwangetjes in hollandaisesaus
Delhaize logo
 • Prei in papillot met kabeljauwwangetjes in hollandaisesausA

Prei in papillot met kabeljauwwangetjes in hollandaisesaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Prei in papillot met kabeljauwwangetjes in hollandaisesausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 preistengels
 • 1 dl water
 • 10 g bieslook
 • 1/4 citroen (sap)
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 800 g kabeljauwwangetje
 • 3 eidooiers
 • zout
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snijd elke preistengel enkele keren in de lengte in en leg ze elk apart in een vel aluminiumfolie. Druppel er 1/2 van de olijfolie over en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet ze in de oven gedurende 25 min. De preistengels moeten helemaal gaar zijn.
 3. Maak de hollandaisesaus: zet een pannetje op het vuur, klop de eidooiers samen met het water met de garde tot een schuimig mengsel. Kruid bij met peper en zout en voeg enkele druppels citroensap en de fijngehakte bieslook toe.
 4. Kruid de kabeljauwwangetjes met peper en zout en bak ze kort in 1/2 van de olijfolie.
 5. Draai de prei in het midden van elk bord en verdeel er de gebakken kabeljauwwangetjes rond. Werk af met de hollandaisesaus en dien meteen op.

Kooktip

 • Bestel je kabeljauwwangetjes bij de visafdeling van je Delhaize supermarkt.
 • Draai de prei in het midden van elk bord en verdeel er de gebakken kabeljauwwangetjes rond. Werk af met de hollandaisesaus en dien meteen op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 326; energie (kCal): 78; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 4,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 435,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
 • Prei in papillot met kabeljauwwangetjes in hollandaisesausA