Recept zoekresultatenPraliné semifreddo met duo van coulis
Delhaize logo
  • Praliné semifreddo met duo van coulis

Praliné semifreddo met duo van coulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Praliné semifreddo met duo van coulis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 4 physalisbessen (facultatief)
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
  • 1 rijpe mango
  • 35 cl verse slagroom
  • 100 g praliné
  • 2 el Amaretto
  • 35 g bloemsuiker
  • 4 frambozen (facultatief)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    0,34 €/st
    €1,37
  • Physalis | Fairtrade
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coulis | Frambozen
    4 x 5 cl
    14,95 €/l
    €2,99
  • Sap | Tropische vruchten | Vers
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99
  • Begin met koken

    1. Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
    2. Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
    3. Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
    4. Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
    5. Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
    6. Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.

    Kooktip

    Je kan ook met vershoudfolie beklede soufflékommetjes gebruiken in plaats van siliconen bakvormen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Praliné semifreddo met duo van coulis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    0,34 €/st
    €1,37
  • Physalis | Fairtrade
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Coulis | Frambozen
    4 x 5 cl
    14,95 €/l
    €2,99
  • Sap | Tropische vruchten | Vers
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99