Recept zoekresultatenPoulet poché cuit dans un bouillon asiatique
Delhaize logo
  • Poulet poché cuit dans un bouillon asiatiqueA

Poulet poché cuit dans un bouillon asiatique

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Poulet poché cuit dans un bouillon asiatiqueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kippenborstfilets
  • 50 g champignons (naar keuze)
  • 1 rode ui
  • 1 l water
  • 1 kl rode currypasta
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 rood pepertje

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd

  1. Giet het water in een kookpot en voeg de fijngesnipperde rode ui toe, de in 2 gesneden stengels citroengras, de gepelde en gehalveerde teentjes knoflook, de in plakjes gesneden gember, de sojasaus, de rode currypasta, het verkruimelde bouillonblokje en het in de lengte gehalveerde en ontpitte pepertje. Warm zachtjes op, tot net onder het kookpunt.
  2. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en dompel ze in de warme bouillon. Laat 10 min. lichtjes pruttelen. Voeg de champignons toe (snipper ze fijn, als ze groot zijn) en laat nog 5 min. doorkoken.
  3. Verdeel over kommen en bestrooi met basilicumblaadjes.

Kooktip

Is de kip bijna gaar? Haal dan je lepel boven om te proeven van de kippenbouillon. Maar, opgepast, eerst blazen! Als hij smaak mist, voeg je nog een beetje zout toe. Als hij pit mist, voeg je nog een beetje peper toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 175; energie (kCal): 41; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 177,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Hoofdgerecht
  • Poulet poché cuit dans un bouillon asiatiqueA

Serveer met

Deze recepten kan je ook leuk vinden