Recept zoekresultatenPortobelloburgers met groentefrietjes en tartaar
Delhaize logo
  • Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaar

Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaar

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 3 augurken
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • 4 pistolets
  • zout
  • 1 snuifje gemalen korianderzaad
  • ketchup
  • sojasaus
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 blaadjes sla
  • 1 tomaat
  • 4 portobellochampignons
  • 1 kg gemengde wortel-en knolgroenten
  • 1 dl ongezoete sojamelk
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
  • 1/2 sjalot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bussel verse peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Pistolet | Wit | Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Maak een mayonaise door de sojamelk in een blender te mixen met de appelazijn en mosterd. Giet er al mixend een fijne straal zonnebloemolie bij tot je de dikte van mayonaise bekomt.
    2. Snipper de sjalot fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng alle ingrediënten onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
    3. Schil de wortel en knol-groenten en snijd ze in dikke frietjes van gelijke grootte. Meng ze met wat olie en kruid met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C.
    4. Snijd de tomaat in schijfjes en de ui in ringen. Wrijf de portobello’s schoon en verwijder het steeltje. Bak de portobello’s in 8-10 minuten in wat olie gaar. Kruid met peper, sojasaus, paprikapoeder en korianderzaad.
    5. Snijd de hamburgerbroodjes of pistolets open, beleg ze met wat sla, tartaarsaus, ketchup, de gebakken portobello, een schijfje tomaat en enkele ringetjes rode ui. Serveer de portobelloburgers met de groentefrietjes, tartaarsaus en salade.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaar

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Pistolet | Wit | Jumbo
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar