Recept zoekresultatenPompoensoep met witte bonen en kokosmelk
Delhaize logo
  • Pompoensoep met witte bonen en kokosmelk
    A

Pompoensoep met witte bonen en kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Romantisch diner
Voorgerecht
Pompoensoep met witte bonen en kokosmelkA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g butternutpompoen
  • 240 g witte bonen (uit blik)
  • 4/5 dl kokosmelk
  • 2 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 snufje Espelettepeper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

450 gr

Bio

€2,19

Witte bonen | Reuze

Delhaize

Witte bonen | Reuze

240 gr

€0,89

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€16,91

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 30 min kooktijd

  1. Snijd de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Houd een stukje pompoen apart, snijd in kleine blokjes en bak even op in de helft van de olijfolie. Zet opzij voor de afwerking, samen met enkele takjes tijm.
  2. Snijd de rest van de pompoen in grove stukken. Pel de uien en snijd grof. Zet een grote pot met de rest van de olijfolie op het vuur en bak er de uien glazig in. Voeg de pompoen erbij en vul aan met water tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat pruttelen op een zacht vuurtje gedurende 30 min of tot de groenten gaar zijn. Laat de witte bonen uitlekken, spoel ze kort en voeg ze 5 min voor het einde toe zodat deze nog mee opwarmen.
  3. Schep een beetje kookvocht uit de grote pot en houd even apart. Mix de soep samen met het limoensap en ¾ van de kokosmelk in de blender tot je een mooie gladde soep krijgt. Breng op smaak met peper, zout en Espelettepeper.
  4. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de rest van de kokosmelk, de butternutpompoen en enkele takjes tijm.

Kooktip

Zo snijd je butternut

  1. Halveer de pompoen in de lengte met een groot, scherp mes. Snijd van de smalle top naar de bredere onderkant.
  2. Haal de pitjes er met een lepel uit en zet aan de kant als je ze later nog wil roosteren. Hoe? kook de pitten 20 min gaar in kokend water, dep droog, besprenkel met wat olijfolie, kruid af en rooster 30 min in een oven van 180°C.
  3. Snijd de pompoen in kleinere stukken, zodat je ‘m makkelijker kan schillen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 319; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 179,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 319; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 179,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Romantisch diner
Overig
Voorgerecht
  • Pompoensoep met witte bonen en kokosmelk
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

450 gr

Bio

€2,19

Witte bonen | Reuze

Delhaize

Witte bonen | Reuze

240 gr

€0,89

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€16,91