Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPompoensoep met spicy crème
Delhaize logo
  • Pompoensoep met spicy crèmeB

Pompoensoep met spicy crème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

3 op 5
Voorgerecht
Pompoensoep met spicy crèmeB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2,4 kg pompoen
  • 8 zoete puntpaprika’s
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 2,5 dl room (voor de crème)
  • 1 dl olijfolie (voor de crème)
  • 2 takjes tijm (voor de crème)
  • 2 takjes oregano (voor de crème)
  • 1 grote rode peper (voor de crème)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de crème)
  • chilipoeder (optioneel) (voor de crème)
  • peper en zout (voor de crème)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3Stukken
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hele pompoen (2 u.) en de hele paprika’s (1 u.) in de oven. Laat de paprika’s in een gesloten pot afkoelen. Schil de afgekoelde paprika’s (het vel komt gemakkelijk los), ontpit ze en snijd ze in reepjes. Houd apart.
    2. Maak de crème: snijd de ontpitte rode peper in grote stukken. Mix ze in de beker van de hakmolen fijn met het gehakte teentje knoflook, de tijm en de olijfolie. Klop de room tot yoghurtdikte op en meng er de bereiding met rode peper onder. Breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel chilipoeder toe. Bewaar in de koelkast.
    3. Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Snijd de geroosterde pompoen in 2, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees met de warme bouillon tot een homogene soep. Breng verder op smaak.
    4. Schenk de hete soep in kopjes of glazen. Werk af met de spicy crème en met paprikareepjes. Voeg kleine blaadjes oregano toe en bestuif eventueel met een beetje chilipoeder. Dien meteen op.

    Tip: Klop de room in een oogwenk tot de juiste textuur: zet de kom en de gardes gewoon 30 min. op voorhand in de koelkast!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Voorgerecht
    • Pompoensoep met spicy crèmeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3Stukken
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59