Recept zoekresultatenPompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelenA

Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Andere
Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g bospaddenstoelen
  • 700 g vruchtvlees van een butternut
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 feuille laurierblad
  • 40 cl gevogeltefond
  • 120 g Comté
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Haal de pitten en de vezels uit de pompoen, zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Verwijder de schil. Snijd het vlees in blokjes. Hak de sjalotten en stoof ze met 1 eetlepel olijfolie gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg het pompoenvlees, het laurierblad en de takjes platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
    2. Laat op een matig vuur al roerend stoven, gedurende 15 minuten. Giet er de gevogeltefond bij, zodat de pompoenblokjes onderstaan. Voeg eventueel een beetje warm water toe. Laat nog 10 minuten verder garen op een zacht vuur. Mix en kruid eventueel bij.
    3. Borstel de paddenstoelen, verwijder eventueel het uiteinde van de voet. Pel en hak de look. Bak in een pan de paddenstoelen met 1 eetlepel olijfolie op een hoog vuur. Voeg de look toe wanneer de paddenstoelen mooi gekleurd zijn, kruid met peper en draai het vuur lager. Laat al roerend nog 2 minuten garen. Voeg de gehakte blaadjes platte peterselie toe. Haal van het vuur.
    4. Haal de korst van de Comté en snijd de kaas blokjes.
    5. Verdeel de soep over diepe borden. Voeg de blokjes kaas toe. Leg een flinke lepel paddenstoelen in elk bord en serveer onmiddellijk.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 260; energie (kCal): 62; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 210,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Herfst,Winter
    Andere
    • Pompoensoep met blokjes Comté en gebakken bospaddenstoelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05