Recept zoekresultatenPompoensoep met Chevridou
Delhaize logo
  • Pompoensoep met ChevridouB

Pompoensoep met Chevridou

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Voorgerecht
Pompoensoep met ChevridouB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g groentemengeling voor pompoensoep (diepgevroren)
  • 150 g Chevridou
  • 1/2 koffielepel karwijzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 l kippen- of groentebouillon (water + blokje)
  • 1 klein kruidentuiltje
  • 50 g selder
  • 100 g uien
  • 50 g preiwit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje kurkuma

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Groenten | Pompoensoep
    600 gr
    2,75 €/kg
    €1,65
    S2019082200294620000
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    9,93 €/kg
    €1,49
    F1996041700175600000
  • Kruiden | Karwij | Zaad
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    S2021020200503690000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snijd de uien, knoflook, prei en selder fijn. Stoof de groenten in de olijfolie.
    2. Voeg de pompoen, het kruidentuiltje, de kurkuma en de karwijzaadjes toe.
    3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat gedurende 20 min op een zacht vuurtje koken en pureer de soep.
    4. Verbrokkel de Chevridou en voeg toe aan de soep.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 163; energie (kCal): 39; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 192,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Winter,Herfst
    Voorgerecht
    • Pompoensoep met ChevridouB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Groenten | Pompoensoep
    600 gr
    2,75 €/kg
    €1,65
    S2019082200294620000
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    9,93 €/kg
    €1,49
    F1996041700175600000
  • Kruiden | Karwij | Zaad
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    S2021020200503690000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000