Pompoenchutney
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Andere
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 1/2 kg butternutpompoen
- 2 cl ciderazijn
- 1 gele paprika
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 rode paprika
- 2 stukken steranijs
- 150 g suiker
- 100 g sultanarozijnen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2003090400318210000
S1993063000007090000
F2020032400055560000
S2009113008000100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 1 u 20 min garen
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Zet een grote pot water op het vuur en kook het vruchtvlees gaar gedurende 40 min. Giet af en laat uitlekken.
- Schil de paprika’s, snijd in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
- Zet een pot op een zacht vuur met wat olijfolie en stoof de paprika samen met de gekookte pompoen.
- Voeg alle kruiden (kaneel, kruidnagel, steranijs), de suiker, de rozijnen en de ciderazijn toe.
- Laat zo'n 40 min stoven en indikken, roer af en toe zodat het geheel niet aanbrandt.
- Schep de chutney in potten en sluit af met een deksel.
- Laat afkoelen.
Kooktip
'Yummie’ bij witte vis en Engelse kazen, zoals cheddar en stilton.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 25,9; suikers (g): 24,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 523,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Herfst
Andere
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2003090400318210000
S1993063000007090000
F2020032400055560000
S2009113008000100000
Laad nog 4 producten