Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Schotel van de chef van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPompoen- en mangochutney
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Pompoen- en mangochutney

Pompoen- en mangochutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Halloween
Sauzen
Pompoen- en mangochutney

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 400 g butternut
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 rood pepertje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,80 €/kg
    €1,59
    F1986053100315100000
  • Mango
    1 st
    1,75 €/st
    €1,75
    F2021012700075890000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. kooktijd

    1. Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
    2. Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
    3. Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
    4. Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
    5. Pers de gember uit en vang het sap op. 
    6. Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
    7. Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
    8. Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
    9. Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.


    Kooktip:
    1 portion = 1 pot van +/- 400 g
    Lekker met kaas of wit vlees zoals koud varkensgebraad.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Halloween
    Herfst
    Sauzen
    • 00:00
      -00:51
    • Pompoen- en mangochutney

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,80 €/kg
    €1,59
    F1986053100315100000
  • Mango
    1 st
    1,75 €/st
    €1,75
    F2021012700075890000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000