Recept zoekresultatenPompoen- en mangochutney
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Pompoen- en mangochutney

Pompoen- en mangochutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Pompoen- en mangochutney

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 2 uien
  • 2 mango's
  • 250 g rietsuiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 8 cl zachte azijn (bijv. rijst-, cider- of witte balsamicoazijn)
  • 400 g butternut
  • 1 rood pepertje

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. kooktijd

  1. Snijd de butternut in grote stukken (2 bij 2 cm) nadat je de pitten verwijderd hebt.
  2. Hak de uien grof en plet het teentje knoflook. 
  3. Snijd de mango’s in stukken (2 bij 2 cm). 
  4. Verwijder de pitjes en de witte vliesjes van het rode pepertje en hak het fijn.
  5. Pers de gember uit en vang het sap op. 
  6. Bak de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in de olijfolie zonder dat ze bruin worden.
  7. Voeg de butternut, de suiker, de mango en het gembersap toe. Laat 30 min inkoken onder deksel.
  8. Haal het deksel van de pot, voeg de azijn en het pepertje toe en laat nog 10 min koken zonder deksel.
  9. Laat afkoelen. Je kunt de chutney tot minstens een week in de koelkast bewaren.


Kooktip:
1 portion = 1 pot van +/- 400 g
Lekker met kaas of wit vlees zoals koud varkensgebraad.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Bijgerechten
  • 00:00
    -00:51
  • Pompoen- en mangochutney