Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPommes dauphine
Delhaize logo
  • Pommes dauphine
Pommes dauphine

Pommes dauphine

30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 2 eieren
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 100 g bloem
  • 1,6 dl water
  • 60 g boter
  • een frituurbad
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 100 g bloem
  • 1,6 dl water
  • 60 g boter
  • een frituurbad
  • peper

Begin met koken

: 35 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water.
2
Maak intussen het soezendeeg: breng het water aan de kook in een grote steelpan, samen met de in stukken gesneden boter. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen. Bewerk met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur. Voeg de eieren één per één toe en meng telkens goed.
3
Giet de aardappelen af en plet ze. Maak een mengsel met 2/3 van de puree en 1/3 van het deeg. Breng verder op smaak. Vorm quenelles met behulp van 2 lepeltjes en schik ze op een vel bakpapier.
4
Verwarm de frituurpan op 150°C en dompel er telkens een kleine hoeveelheid pommes dauphine in. Reken ± 5 min. om ze lichtjes goudbruin te bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Dompel de pommes dauphine, net voor het opdienen, kort in de frituurpan op 180°C. Serveer ze bij gebraad en feestelijke gevogeltegerechten.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water.
2
Maak intussen het soezendeeg: breng het water aan de kook in een grote steelpan, samen met de in stukken gesneden boter. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen. Bewerk met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur. Voeg de eieren één per één toe en meng telkens goed.
3
Giet de aardappelen af en plet ze. Maak een mengsel met 2/3 van de puree en 1/3 van het deeg. Breng verder op smaak. Vorm quenelles met behulp van 2 lepeltjes en schik ze op een vel bakpapier.
4
Verwarm de frituurpan op 150°C en dompel er telkens een kleine hoeveelheid pommes dauphine in. Reken ± 5 min. om ze lichtjes goudbruin te bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Dompel de pommes dauphine, net voor het opdienen, kort in de frituurpan op 180°C. Serveer ze bij gebraad en feestelijke gevogeltegerechten.
Nutritionele informatie
Energie: 390 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olie | Frituur |  Blend

Delhaize

Olie | Frituur | Blend

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€10,17