Recept zoekresultatenPollo con salsa pico de gallo
Delhaize logo
  • Pollo con salsa pico de gallo

Pollo con salsa pico de gallo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Pollo con salsa pico de gallo

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g tomaten
  • 2 limoenen
  • 1/2 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 bosje koriander
  • peper en zout
  • 4 filets kippenborstfilets
  • 3 takjes tijm
  • 1 kl ‘Hot Pepper Sauce’ Santa Maria

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd

  1. Plet de kipfilets lichtjes met een groot mes. Besprenkel ze met het sap van ½ limoen en de olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met 1 geperst teentje knoflook, ½ gehakt pepertje en de geriste tijm. Laat 15 min. marineren.
  2. Ontpit intussen de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe, samen met ½ fijngehakte ui, de fijngehakte takjes koriander, het sap van ½ limoen, de ‘Hot Pepper Sauce’ en zout. Mix kort om de salsa wat vloeibaarder te maken.
  3. Gril de kipfilets, samen met 1 limoen in dikke schijfjes gesneden gedurende 10 min. op een matig vuurtje in een pan. De kipfilets moeten tot in de kern gebakken zijn. Kruid met zout en peper.
  4. Serveer met de salsa en werk af met de rest van de koriander en het pepertje.

Kooktip

Volg het voorbeeld van de latino’s en besprenkel je geroosterd vlees met citroen- of limoensap voor een frisse toets!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Pollo con salsa pico de gallo