Delhaize logo
  • Poke Bowl
    A
Poke BowlA

Poke Bowl

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g verse tonijn
  • 200 g rode kool
  • 200 g wortelen
  • 200 g kleine rode bieten
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • 5 cm gember
  • 5 cl sojasaus
  • 500 g verse tonijn
  • 200 g rode kool
  • 200 g wortelen
  • 200 g kleine rode bieten
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • 5 cm gember
  • 5 cl sojasaus

Begin met koken

: 40 min + 20 min
1
Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Snijd de mango en de avocado’s in fijne sneetjes. Maak lange repen van de komkommer met behulp van de mandoline. Schil de wortelen en snijd in repen met behulp van een dunschiller. Snijd de rodekool fijn. Snijd de babybietjes in schijfjes.
2
Bewaar het witte en lichtgroene gedeelte van de lente-ui en snijd in heel fijne reepjes in de lengte. Leg ze 30 min. in ijskoud water.
3
Maak de marinade: rasp de gember en pers met je handen uit. Vang het sap op en voeg samen met het limoensap bij de sojasaus. Voeg de sesamzaadjes toe. Marineer de tonijn 20 min in de marinade.
4
Haal de tonijnblokjes uit de marinade en voeg alle ingrediënten samen in een kom. Gebruik de marinade als saus.
1
Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Snijd de mango en de avocado’s in fijne sneetjes. Maak lange repen van de komkommer met behulp van de mandoline. Schil de wortelen en snijd in repen met behulp van een dunschiller. Snijd de rodekool fijn. Snijd de babybietjes in schijfjes.
2
Bewaar het witte en lichtgroene gedeelte van de lente-ui en snijd in heel fijne reepjes in de lengte. Leg ze 30 min. in ijskoud water.
3
Maak de marinade: rasp de gember en pers met je handen uit. Vang het sap op en voeg samen met het limoensap bij de sojasaus. Voeg de sesamzaadjes toe. Marineer de tonijn 20 min in de marinade.
4
Haal de tonijnblokjes uit de marinade en voeg alle ingrediënten samen in een kom. Gebruik de marinade als saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 333; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 424,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 333; energie (kCal): 79; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 424,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode kool | Stukjes appel

Hak

Rode kool | Stukjes appel

2 × 180 gr

€2,98

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Saus | Poke

Kikkoman

Saus | Poke

25 cl

€5,55

Totaal:
€14,06