Recept zoekresultatenPljeskavicaburgers
Delhaize logo
  • Pljeskavicaburgers
    B
PljeskavicaburgersB

Pljeskavicaburgers

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 750 g varkensgehakt bio
  • 2 grote vleestomaten
  • 3 uien
  • 4 meergranen bagnatbroodjes
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 aubergines (voor de ajvar)
  • 2 rode paprika’s (voor de ajvar)
  • 3 zoete puntpaprika’s (voor de ajvar)
  • 1 teentje knoflook (voor de ajvar)
  • 1/2 rode peper (voor de ajvar)
  • 2 el wittewijnazijn (voor de ajvar)
  • 6 el olijfolie (voor de ajvar)
  • peper en zout (voor de ajvar)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de yoghurtsaus)
  • 1/2 biocitroen (voor de yoghurtsaus)
  • 300 g Griekse yoghurt (voor de yoghurtsaus)
  • Peper en zout (voor de yoghurtsaus)
  • 750 g varkensgehakt bio
  • 2 grote vleestomaten
  • 3 uien
  • 4 meergranen bagnatbroodjes
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 aubergines (voor de ajvar)
  • 2 rode paprika’s (voor de ajvar)
  • 3 zoete puntpaprika’s (voor de ajvar)
  • 1 teentje knoflook (voor de ajvar)
  • 1/2 rode peper (voor de ajvar)
  • 2 el wittewijnazijn (voor de ajvar)
  • 6 el olijfolie (voor de ajvar)

Begin met koken

: 40 min.
1
Begin met de ajvar: snijd de aubergines overlangs in 2 en maak met een mes inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de aubergines en de hele paprika’s langs alle kanten met olijfolie. Bak ze ± 20 min. op de barbecue tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze intussen af en toe. Doe de groenten in een pot, dek hermetisch af en laat afkoelen. Mix het vruchtvlees van de aubergines, de ontpitte ontvelde paprika’s, de azijn, peper, zout, het geperste teentje knoflook en de gehakte ontpitte rode peper in de beker van de hakmolen fijn.
2
Maak de yoghurtsaus: meng de fijngeraspte citroenzeste met het citroensap, het geperste teentje knoflook, de yoghurt, peper en zout.
3
Kneed het vlees met de fijngehakte uien, het verkruimelde bouillonblokje, peper en het bakpoeder (zorgt voor elastische, gemakkelijker te bewerken burgers) in een grote slakom. Vorm 8 platte burgers, net iets groter dan de broodjes.
4
Smeer de burgers met olie in en gril ze op de barbecue. Rooster ook de gehalveerde broodjes (enkel aan de binnenkant). Snijd de tomaten in plakjes en kruid ze lichtjes met zout. Beleg elke burger met 2 vleesschijven, tomatenplakjes en de 2 sauzen.
1
Begin met de ajvar: snijd de aubergines overlangs in 2 en maak met een mes inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de aubergines en de hele paprika’s langs alle kanten met olijfolie. Bak ze ± 20 min. op de barbecue tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze intussen af en toe. Doe de groenten in een pot, dek hermetisch af en laat afkoelen. Mix het vruchtvlees van de aubergines, de ontpitte ontvelde paprika’s, de azijn, peper, zout, het geperste teentje knoflook en de gehakte ontpitte rode peper in de beker van de hakmolen fijn.
2
Maak de yoghurtsaus: meng de fijngeraspte citroenzeste met het citroensap, het geperste teentje knoflook, de yoghurt, peper en zout.
3
Kneed het vlees met de fijngehakte uien, het verkruimelde bouillonblokje, peper en het bakpoeder (zorgt voor elastische, gemakkelijker te bewerken burgers) in een grote slakom. Vorm 8 platte burgers, net iets groter dan de broodjes.
4
Smeer de burgers met olie in en gril ze op de barbecue. Rooster ook de gehalveerde broodjes (enkel aan de binnenkant). Snijd de tomaten in plakjes en kruid ze lichtjes met zout. Beleg elke burger met 2 vleesschijven, tomatenplakjes en de 2 sauzen.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Gehakt | Hoevevarken | Ardeens

3 × +/- 350 gr

+/-€13,11

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Keizerbroodjes | Natuur

Delhaize

Keizerbroodjes | Natuur

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Bakpoeder

Dr. oetker

Bakpoeder

5 x 16 gr

€0,79

Gegrilde Aubergines

Delhaize

Gegrilde Aubergines

500 gr

€2,25

Zoete puntpaprika |  Bio

Delhaize

Zoete puntpaprika | Bio

2 × 270 gr

Bio

€9,98

Zoete puntpaprika |  Bio

Delhaize

Zoete puntpaprika | Bio

2 × 270 gr

Bio

€9,98

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

1 kg

€6,89

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Reeds in je keuken

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
+/-€56,22