1
Begin met de ajvar: snijd de aubergines overlangs in 2 en maak met een mes inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de aubergines en de hele paprika’s langs alle kanten met olijfolie. Bak ze ± 20 min. op de barbecue tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze intussen af en toe. Doe de groenten in een pot, dek hermetisch af en laat afkoelen. Mix het vruchtvlees van de aubergines, de ontpitte ontvelde paprika’s, de azijn, peper, zout, het geperste teentje knoflook en de gehakte ontpitte rode peper in de beker van de hakmolen fijn.
2
Maak de yoghurtsaus: meng de fijngeraspte citroenzeste met het citroensap, het geperste teentje knoflook, de yoghurt, peper en zout.
3
Kneed het vlees met de fijngehakte uien, het verkruimelde bouillonblokje, peper en het bakpoeder (zorgt voor elastische, gemakkelijker te bewerken burgers) in een grote slakom. Vorm 8 platte burgers, net iets groter dan de broodjes.
4
Smeer de burgers met olie in en gril ze op de barbecue. Rooster ook de gehalveerde broodjes (enkel aan de binnenkant). Snijd de tomaten in plakjes en kruid ze lichtjes met zout. Beleg elke burger met 2 vleesschijven, tomatenplakjes en de 2 sauzen.
1
Begin met de ajvar: snijd de aubergines overlangs in 2 en maak met een mes inkepingen in het vruchtvlees. Bestrijk de aubergines en de hele paprika’s langs alle kanten met olijfolie. Bak ze ± 20 min. op de barbecue tot ze zwartgeblakerd zijn; draai ze intussen af en toe. Doe de groenten in een pot, dek hermetisch af en laat afkoelen. Mix het vruchtvlees van de aubergines, de ontpitte ontvelde paprika’s, de azijn, peper, zout, het geperste teentje knoflook en de gehakte ontpitte rode peper in de beker van de hakmolen fijn.
2
Maak de yoghurtsaus: meng de fijngeraspte citroenzeste met het citroensap, het geperste teentje knoflook, de yoghurt, peper en zout.
3
Kneed het vlees met de fijngehakte uien, het verkruimelde bouillonblokje, peper en het bakpoeder (zorgt voor elastische, gemakkelijker te bewerken burgers) in een grote slakom. Vorm 8 platte burgers, net iets groter dan de broodjes.
4
Smeer de burgers met olie in en gril ze op de barbecue. Rooster ook de gehalveerde broodjes (enkel aan de binnenkant). Snijd de tomaten in plakjes en kruid ze lichtjes met zout. Beleg elke burger met 2 vleesschijven, tomatenplakjes en de 2 sauzen.