Recept zoekresultatenPladijsrolletjes met Ardense ham en pistachenotenpesto
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:59
    B
  • Pladijsrolletjes met Ardense ham en pistachenotenpesto

Pladijsrolletjes met Ardense ham en pistachenotenpesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Pladijsrolletjes met Ardense ham en pistachenotenpestoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g pladijsfilets
  • 8 sneetjes Ardense ham
  • 250 g kerstomaten
  • 125 g gedopte pistachenoten
  • 800 g puree met olijfolie
  • 100 g Parmigiano
  • 2 el olijfolie
  • 2 dl olijfolie
  • 2 bussels basilicum
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€7,72
  • Ham | Ardeense
    80 gr
    24,88 €/kg
    €1,99
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Hak de pistachenoten fijn in de hakmolen maar laat 1/5 over voor later. Voeg de plukjes basilicum en olijfolie toe en mix opnieuw. Giet het mengsel in een kom, voeg de parmigiano toe en meng met een spatel.
    3. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, voeg de rest van de hele pistachenoten toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Snijd de pladijsfilets in 2. Leg de visfilet op een helft van een sneetje ham en vouw de andere kant van het sneetje ham over de vis dicht. Voeg 1 grote lepel pesto toe en rol op. Maak zo rolletjes en schik ze rechtop in de schaal met de tomaten. Schuif ze 8 min. in de oven.
    5. Warm de puree op volgens de instructies op de verpakking. Serveer met de pladijsrolletjes, de tomaten en de rest van de pesto. Geef er ook een slaatje bij.

    Tip: Ingrediënten die in een hakmolen draaien, zullen altijd wat opwarmen. Voeg de geraspte parmigiano of de basilicum daarom niet in het begin toe wanneer je pesto maakt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 1293,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:59
      B
    • Pladijsrolletjes met Ardense ham en pistachenotenpesto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€7,72
  • Ham | Ardeense
    80 gr
    24,88 €/kg
    €1,99
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
  • Serveer met