Recept zoekresultatenPladijsfilet in 't groen
Delhaize logo
  • Pladijsfilet in 't groenA

Pladijsfilet in 't groen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pladijsfilet in 't groenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 nootje boter
  • 15 cl witte wijn
  • 3 muntblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 2 sjalotten
  • 2 koffielepels verse rozemarijnnaaldjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 bosje waterkers
  • 3 takjes dragon
  • een klein bord bloem
  • 2 gesnipperde salieblaadjes
  • 600 g pladijsfilet
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    Afhaling vanaf 13/01
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 13/01
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 minuten

    1. Snipper de sjalotten fijn en zet opzij.
    2. Spoel de waterkers, verwijder het dikste deel van de takjes en doe de rest in de beker van de mixer. Voeg de room toe, de dragon, de munt, de salie, de rozemarijnnaaldjes en de afgeriste tijmblaadjes. Mix tot een homogene saus.
    3. Snij de pladijsfilets in de lengte in twee, snij het centrale deel weg om alle graten te verwijderen. Kruid ze met peper en zout, plooi ze in twee, rol ze in de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Verwarm de boter en de olie in een pan en bak er de filets goudbruin in op vrij hoog vuur. Draai ze om, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 5 min. bakken (afhankelijk van de dikte).
    4. Leg de visfilets op een bord en doe de sjalotten in de pan. Fruit ze 2 min. op zacht vuur, giet er dan de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Voeg de room met de kruiden toe en laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Leg de vis in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Dien meteen op met gekookte aardappelen en wortelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 638; energie (kCal): 152; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 530,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pladijsfilet in 't groenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    Afhaling vanaf 13/01
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 13/01
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55