Pizza met geitenkaas en spek
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
- 4 sneden ontbijtspek
- 1 eetlepel oregano
- 8 ontpitte zwarte olijven
- 1 pizzadeeg
- 15 cl tomatenbasis voor pizza
- 120 g verse geitenkaas in rolletje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000
F2007103000571510000
S2015012000013880000
S2019080100286940000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er het ovenrooster uit.
- Knip van bakpapier een stuk ter grootte van het rooster en leg er het focacciadeeg op. Rek het deeg uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen tot het deeg bijna volledig het papier bedekt. Smeer de tomatensaus uit over het deeg, bestrooi met de grof verkruimelde geitenkaas, het in stukjes gesneden spek en de gehalveerde olijven. Strooi er de parmezaan en de oregano over.
- Laat de pizza met het bakpapier op het ovenrooster glijden en laat ongeveer 10 min. in de oven bakken.
- Serveer meteen met een salade.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 979; energie (kCal): 234; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 22; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 830,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000
F2007103000571510000
S2015012000013880000
S2019080100286940000
Laad nog 2 producten