Recept zoekresultatenPizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:01
  • Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten

Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1,6 kg Datterinokerstomaten
  • 20 g Italiaanse kruiden ‘Italia mix’ (voor het pizzadeeg)
  • 500 g harde bloem ‘De Cecco’ (voor het pizzadeeg)
  • 20 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse oregano
  • 60 g pistachenoten
  • 200 g zwarte olijven
  • 200 g gorgonzola
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 sjalotten
  • 140 g Negronisalami

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Bloem | Pasta | Semola
    1 kg
    4,49 €/kg
    €4,49
  • Kruiden | Oregano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Snacking Pistaches
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 30 min. rijstijd + 8 min. baktijd

    1. Bereid eerst het pizzadeeg. Weeg de gist af en los deze op in lauw water. Weeg de bloem, het zout en de kruiden af en meng ze in een kom. Voeg de opgeloste gist toe en kneed goed tot een glad en soepel deeg. Bestuif je werkvlak indien nodig met extra bloem. Zo blijft het deeg niet kleven. Maak een mooie bol van het gladde deeg en laat voor 30 min. rusten onder een doek.
    2. Verwarm de oven voor op 250°C en bereid ondertussen de 'toppings' voor de pizza. Pel de knoflook en de sjalot, en snipper fijn. Zet een pannetje met de olijfolie op het vuur en bak er de sjalotten en de knoflook in. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat 15 min. doorkoken. Kruid met peper en zout.
    3. Snijd dunne plakjes van de Italiaanse salami en hak de pistachenoten fijn.
    4. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Garneer de pizza met de tomatensaus, salami, zwarte olijven en de gehakte pistachenoten. Brokkel er de gorgonzola over en werk af met verse oregano.
    5. Schuif de pizza in de oven en bak gaar en krokant gedurende ± 8 min.
    6. Haal je pizza uit de oven en serveer hem meteen!

    Kooktip

    Goed om te weten: als je wat deeg op overschot hebt, kan je er kleine broodjes of lange grissini van rollen. Je bakt ze gaar en krokant in een warme oven van 180°C gedurende 12 à 15 min, afhankelijk van de grootte en de dikte.

    2 stuks = 4 personen

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:01
    • Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Bloem | Pasta | Semola
    1 kg
    4,49 €/kg
    €4,49
  • Kruiden | Oregano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Snacking Pistaches
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55