Recept zoekresultatenPittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam
Delhaize logo
  • Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam

Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Buiten eten
Hoofdgerecht
Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 gousse pili-pilipeultje
  • 125 g verse minimaïs
  • 200 g sluimererwten
  • 250 g verse sojascheuten
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/2 komkommer
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • 1 potje verse koriander
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 g ossenhaas
  • 1 molentje vleeskruidenmix

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidingstijd: 20 min. - Gaartijd: 10 min.

  1. Snij de minimais in de lenge door in 4 en blancheer ze samen met de aspergepunten. Snij de wortelen, de sluimererwten en de komkommer in fijne julienne. Doe alles samen in een grote kom. Voeg hier de sojascheuten, de fijngesnipperde lenteuitjes en koriander aan toe.
  2. Maak nu een vinaigrette van de look, sojasauzen, sesamolie, limoen, rijstazijn, suiker en pili-pili. Meng goed en giet over de groentjes. Laat een half uurtje marineren.
  3. Kruid het vlees met de vleeskruidenmix en bak het kort en krachtig aan, zodat het saignant blijft. Doe de groenten in een grote schaal en snij het vlees in fijne plakjes. Serveer het rijkelijk op de salade.

Kooktip

Voor extra smaak: hou enkele lepels van de vinaigette over en giet die over het vlees in de pan als het net gebakken is!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Buiten eten
Diner
Zomer,Lente
Hoofdgerecht
  • Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam