Recept zoekresultatenPittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam
Delhaize logo
  • Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam
Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam

Pittige zoetzure salade met gekorste runderlapjes, sojasaus en geroosterde sesam

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g ossenhaas
  • 125 g verse minimaïs
  • 200 g sluimererwten
  • 250 g verse sojascheuten
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1 teentje look
  • 1 potje verse koriander
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 6 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1/2 gousse pili-pilipeultje
  • 400 g ossenhaas
  • 125 g verse minimaïs
  • 200 g sluimererwten
  • 250 g verse sojascheuten
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1 teentje look
  • 1 potje verse koriander
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 6 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1/2 gousse pili-pilipeultje

Begin met koken

: Bereidingstijd: 20 min - Gaartijd: 10 min
1
Snijd de minimais in de lenge door in 4 en blancheer ze samen met de aspergepunten. Snijd de wortelen, de sluimererwten en de komkommer in fijne julienne. Doe alles samen in een grote kom. Voeg hier de sojascheuten, de fijngesnipperde lenteuitjes en koriander aan toe.
2
Maak nu een vinaigrette van de look, sojasauzen, sesamolie, limoen, rijstazijn, suiker en pili-pili. Meng goed en giet over de groentjes. Laat een half uurtje marineren.
3
Kruid het vlees met de vleeskruidenmix en bak het kort en krachtig aan, zodat het saignant blijft. Doe de groenten in een grote schaal en snijd het vlees in fijne plakjes. Serveer het rijkelijk op de salade.
1
Snijd de minimais in de lenge door in 4 en blancheer ze samen met de aspergepunten. Snijd de wortelen, de sluimererwten en de komkommer in fijne julienne. Doe alles samen in een grote kom. Voeg hier de sojascheuten, de fijngesnipperde lenteuitjes en koriander aan toe.
2
Maak nu een vinaigrette van de look, sojasauzen, sesamolie, limoen, rijstazijn, suiker en pili-pili. Meng goed en giet over de groentjes. Laat een half uurtje marineren.
3
Kruid het vlees met de vleeskruidenmix en bak het kort en krachtig aan, zodat het saignant blijft. Doe de groenten in een grote schaal en snijd het vlees in fijne plakjes. Serveer het rijkelijk op de salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Rund | Peper | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Rund | Peper | Belgisch

2 × +/- 220 gr

+/-€9,14

Crispy maïs  2+1 gratis

Bonduelle

Crispy maïs 2+1 gratis

3 x 150 gr

€2,75

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Wokmix | Soja

Delhaize

Wokmix | Soja

250 gr

€0,99

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Pili-Pili

Delhaize

Kruiden | Pili-Pili

12 gr

€1,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
+/-€34,98