Recept zoekresultatenPittige salade van rundvlees
Delhaize logo
  • Pittige salade van rundvlees
Pittige salade van rundvlees

Pittige salade van rundvlees

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • arachideolie
  • 2 el fish sauce
  • 4 el geroosterde pinda’s
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 600 g rumsteak
  • 1 kl sambal
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 afgestreken el bruine suiker
  • 1/2 komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 Romeinse sla
  • 4 tomaten
  • arachideolie
  • 2 el fish sauce
  • 4 el geroosterde pinda’s
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 600 g rumsteak
  • 1 kl sambal
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 afgestreken el bruine suiker
  • 1/2 komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 Romeinse sla
  • 4 tomaten

Begin met koken

1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg de met olie ingesmeerde rumsteaks in de hete pan en laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen. Leg de steaks op een plank en laat ze rusten.
3
Meng ondertussen het sap van de 2 limoenen met de fish sauce, de bruine suiker en de sambal.
4
Snij het vlees in sneetjes, meng ze onder de saus, dek af en laat ze minstens 30 min. in de koelkast rusten.
5
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in halve ringen. Snipper de uitjes fijn en hak de pinda’s grof. Snij de sla fijn, spoel en zwier droog.
6
Schik de rauwkost op de borden, voeg het vlees toe, bestrooi met de uitjes, de koriander en de pinda’s. Bedruip met wat marinade en serveer meteen.
1
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg de met olie ingesmeerde rumsteaks in de hete pan en laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen. Leg de steaks op een plank en laat ze rusten.
3
Meng ondertussen het sap van de 2 limoenen met de fish sauce, de bruine suiker en de sambal.
4
Snij het vlees in sneetjes, meng ze onder de saus, dek af en laat ze minstens 30 min. in de koelkast rusten.
5
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in halve ringen. Snipper de uitjes fijn en hak de pinda’s grof. Snij de sla fijn, spoel en zwier droog.
6
Schik de rauwkost op de borden, voeg het vlees toe, bestrooi met de uitjes, de koriander en de pinda’s. Bedruip met wat marinade en serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Pindanootjes | Grill-Zout

Delhaize

Pindanootjes | Grill-Zout

100 gr

€0,78

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Rumsteak | Rund | Belgisch

Delhaize

Rumsteak | Rund | Belgisch

3 × +/- 220 gr

+/-€13,20

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Reeds in je keuken

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Totaal:
+/-€37,11