Recept zoekresultatenPitabroodjes en roerei met spinazie en feta
Delhaize logo
  • Pitabroodjes en roerei met spinazie en fetaB

Pitabroodjes en roerei met spinazie en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Pitabroodjes en roerei met spinazie en fetaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 eieren
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • verse basilicum
  • 1 schaaltje San Marzano tomaten
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 pakje pittabroodjes
  • 200 g feta
  • 200 g jonge spinazieblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Tomaten | San Marzano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Snij de feta in kleine blokjes. Klop de eieren los met de room. Zet opzij.
    2. Snij de tomaten in plakjes, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, de azijn, peper, zout en gehakt basilicum. Meng en zet opzij.
    3. Doe 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof de spinazieblaadjes tot ze zacht zijn. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en laat, regelmatig roerend, op zacht vuur stollen.
    4. Verwarm intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
    5. Wanneer de eieren gestold en romig zijn, voeg dan de feta toe en meng. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
    6. Dien meteen op met de in 2 gesneden broodjes en laat iedereen zelf zijn pita met de roereieren vullen. Serveer met de tomatensalade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 714,25
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Pitabroodjes en roerei met spinazie en fetaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Tomaten | San Marzano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar